"...etichete negative lucrurilor pe care nu le pot controla: ploaia este denumita vreme urâtă, unele mirosuri din pădure sunt mirosuri neplăcute, anumite ierburi devin iarbă rea".
Titlu original (FR): Le Philosophe qui n'était pas sage
Autor: Laurent Gounelle
Număr de pagini: 448
Categoria: Beletristică
Autorul, aflat la a treia operă, dupa "Omul carea voia sa fie fericit" si "Dumnezeu calatoreste intotdeauna incognito", in cartea de fata continuă sa promoveze un mod de gândire al oamenilor fericiți. De această dată printr-un roman mai stufos decât celelalte cărți ale sale, regăsim un personaj central care parcurge drumul spre fericire. De această dată, lecția despre fericire ne este predată într-un trib, în mijlocul junglei.
Sandro, profesor universitar de filosofie - nu filosof, așa cum susține - își pierde soția în urma unei expediții în junglă, ceea ce îl face să își dorească răzbunarea împotriva tribului care este responsabil de cele întâmplate. Împreuna cu 3 foști mercenari organizează o călătorie în care își propune nu doar să distrugă tribul, ci să le facă vița un coșmar. Acesta este motivul pentru care se integrează în trib și încearcă să îi civilizeze.

Mai multe despre acțiunea romanului vă las pe voi să descoperiți. Povestea este captivantă, plină de umor si de suspans în același timp. O poveste surprinzătoare care ascunde multe subtilități care pun la îndoială lucruri general acceptate de societatea de astăzi.
Recomand cu căldură cartea, este o lectură plăcută atât din punct de vedere al poveștii (una simpatică) dar și datorită subtilităților și învățăturilor pe care le putem lua. În timp ce citeam cartea mereu apăreau diverse semne de întrebare referitoare la organizarea societății din zilele noastre.
Lucian
Lucian